Christmas on Ice med Luleå konståkningsklubb

2016, Dec

Christmas on Ice, arrangerat av Luleå konståkningsklubb, är ett av de finaste minnena vi har från 2016. Hela konståkningsklubben, från knattarna till proffsen, sätter upp en julsaga i ishallen, till livemusik. Det är ett stort spektakel, otroligt bra arrangerat och med otroligt proffsiga isdansare och musiker.

I år ville de ha eld och hittade oss. Vi tackade ja utan att tveka.

Att uppträda med eld i en ishall har sina svårigheter. Exempelvis att det är is. Vi hade gärna flutit fram på skridskor och gjort vår eldshow, men vi skulle nog tett oss som bambi på hal is i jämförelse med isdansarna!

Men allt går att lösa givetvis. Klubben ordnade fram en matta som rullades ut framför scenen när det var dags för att oss göra våra del av föreställningen. Vi uppträdde bland annat till Anja Storelvs magiska Jojk, och förstärkte ett dounummer med en av europas bästa konståkare, Alexander Majorov.

Så här kan det se ut när vi stoppar våra kolkorgar i händerna på honom.

Föreställningen – inte bara elden utan hela tillställningen – blev så lyckat och applåderna och tacksamheten flödade. Vi gör om det i år igen, och vi har redan tusen planer för hur vi ska kunna göra det förbluffande, storslaget och nyskapande. Vad händer när Linn, vår koreograf, sätter brinnande solfjädrar i händerna på 20 isdansare? Vi får väl se…