Invigning av nya E6, Sundsvall

2015, Dec

Uppdrag

Vi skulle inviga en bro i Sundsvall. ”Norra europas största brobygge”. Det var allt vi visste när vi fick uppdraget i sista minuten. /Norra Europas? Hur stort kan det vara?/ tänkte vi. 

Förberedelser

Vi packade in allt vi skulle kunna tänkas att behöva (och lite till) i bilen och åkte upp till Sundsvall. Vi visste att vi skulle uppträda med vår eldshow, samt någon gång på scenen, så vi hade inte så mycket att gå på. Vi googlade bron på vägen och blev förvånade att det skrivits massor om den. Efter en höst av intensivt turnerande hade vi inte riktigt följt med i nyheterna…

Väl i Sundsvall, när vi kört förbi den enorma bron och tagit oss igenom poliskontrollen in till invigningsområdet började det gå upp för oss. Det här var nog ganska stort. Det var innan vi visste att kungen skulle komma…

Utmaningar

Vi fick till stor del fria händer, utifrån definierade ramar. Vi visste tider och platser och inte så mycket mer. Det är ett arbetssätt som passar oss väl, då det gör oss ännu friare att anpassa oss efter stämning och situationen.

Resultat

Vi gjorde tre föreställningar under kvällen. Dels i ett avgränsat område medan publiken började komma, senare på scen tillsammans med Style of Eye, för att slutligen avsluta kvällen på logebarackens tak och ge gästerna ett lika eldigt avsked som välkomnande.

Allt gick som det skulle; trots tekniska problem för musiken gick eldbiten galant. Vi använde våra fria händer för att skapa så mycket stämning vi hade möjlighet till och vår upplevelse var att det absolut höjde helhetsintrycket för kvällen.

Reflektion

Att vara del av ett större arrangemang är en härlig upplevelse som vi absolut trivs i! Med fria händer kan vi använda oss av all vår mångåriga erfarenhet för att bjuda på vår eldshow på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Vi är ju trots allt experter..

Foto: Svante Harström