Akademisk högtid på Linnéuniversitetet i Växjö

Tre magiska inslag på den stora högtiden

Uppdrag

Tre föreställningar under dagen och kvällen på Linnéuniversitetets Akademiska högtid:

  • En ljusshow inomhus (med fiberoptiska tyger och LED-teknologi.
  • Eldmingel när gästerna anlände till middagen.
  • Ett kortare inslag av eld under middagen.

Förberedelser

På grund av uppdragets unika karaktär förberedde vi oss minutiöst. Tre föreställningar, med tre olika stämningar, i tre olika kontexter. Tre ombyten scenkläder och ny utrustning inför varje framträdande.

Utmaningar

Eldshow inomhus ställer stora krav på säkerheten. Vi bedömde utifrån lokalens storlek, säkerhet och utrymningsvägar att eldshow inomhus inte skulle vara några problem i det här fallet. Kommunikationen med arrangörer var utmärkt, så allt som skulle kunna blivit utmaningar gled igenom hur enkelt som helst. Trots så många framträdanden upplevde vi kvällen som lätt.

Resultat

Succé! Vi fick komma som ett mystiskt och vackert avbrott till en annars ganska tung ceremoni. Föreställningarna inomhus var bara några minuter långa vardera, vilket gjorde oss lika välkomna varje gång; det blev aldrig tjatigt.

Kvällen var perfekt och vi, arrangörerna och publiken var lika tagna och lyckliga.

Reflektion

Eldshow inomhus är otroligt effektfullt. Vi är restriktiva med eld inomhus och sätter alltid säkerheten främst. När lokalen och miljön tillåter är det magiskt att få uppträda både nära publiken och fri från vädrets makter. LED-show är också något vi uppskattar som alternativ eller komplement till våra eldshower.

Den slutliga reflektionen är hur härligt det är med bra arrangörer! Allt var perfekt ordnat med scheman, loger, kommunikation etc, så vi kunde helt fokusera på våra framträdanden.

Foto: Johannes Rydberg